Home » Trouwen in » Midden-Amerika » Aruba » 5 winterzon bestemmingen

5 winterzon bestemmingen

Aruba, Australië, Dubai, Malediven, rondreis, stad, strand On Dec 23rd, 2014 1965 0

December is altijd een gezellige maand. Met een beetje geluk heb je een witte kerst, kun je schaatsen en er zijn enorm veel feestdagen die garant staan voor een gezellige tijd met vrienden en familie. In januari begin je nog positief aan het nieuwe jaar, maar in februari en maart begin je de winter wel een beetje beu te worden. Herkenbaar? Het is tijd voor zon! 

5 winterzon bestemmingen

Kun jij je helemaal in bovenstaande vinden en wil jij in de winter het liefst niet uit bed komen of vluchten naar een warm land (ik ga voor optie 2), boek dan een reis naar één van deze winterzon bestemmingen waar je kunt genieten van de warmte. Verruil je uggs voor slippers, je warme chocolademelk voor een cocktail en je thermo onderbroek voor een bikini. Op naar de zon!

1. Australië

Willen jullie wel naar de zon, maar niet alleen maar op het strand liggen? In Australië vind je de perfecte mix tussen strand en stad. Het is een flink eind vliegen dus trek zeker drie weken uit om Australië te zien. Je kunt dan een mooie rondreis maken, bijvoorbeeld van Cairns (in het noordoosten) naar Sydney (in het zuidoosten) of zelfs door naar Melbourne.

 

winked campervan australië Huur een wicked camper

 

Omdat de seizoenen hier omgedraaid zijn van bij ons in Nederland is het hier tijdens onze winter super mooi weer, vergeet dus niet je bikini en een flinke fles zonnebrancrème mee te nemen!

 

Tip: smeer je ook goed in als het bewolkt is want ook dan kun je flink verbranden (ja, dat kan ik helaas uit ervaring zeggen).

2. Dubai

Liever op één plek blijven maar wel ergens waar iets de beleven valt? Dubai is de laatste jaren sterk in opkomst en is een stad vol entertainment. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan er. Met dolfijnen zwemmen, een woestijn safari maken en zelfs skiën. Het is de perfecte bestemming als je van entertainment, luxe en over the top houdt.

 

kameel dubai

 

3. Malediven

Zijn jullie juist op zoek naar rust en onspanning en klinkt dagen op het strand liggen jullie als muziek in de oren? De Malediven is een echte droom bestemming voor de huwelijksreis. Het is super romantisch, er zijn witte stranden, palmbomen en bungalows op het water (wie heeft daar nooit over gedroomd?).

 

Op de Malediven kunnen Nederlanders niet voor de wet trouwen maar je kunt hier wel een symbolische ceremonie houden. Het is een zeer geschikte trouwbestemming voor bruidsparen die alleen of met een klein gezelschap willen trouwen, met de voetjes in het zand, uitkijkend over zee bij een ondergaande zon…

 

Tip: het is voor Nederlanders wel mogelijk om in Sri Lanka voor de wet te trouwen. Je kunt een bruiloft in Sri Lanka goed combineren met een huwelijksreis naar de Malediven.

4. Aruba

De winter is niet de warmste tijd op Aruba, maar met gemiddeld 29,5°C scheelt het niet veel met de zomer en kun je prima op het strand vertoeven. Aruba is daarom een populaire bestemming voor Nederlanders. Nog een pluspunt: je kunt op Aruba voor de wet trouwen.

 

bigstock-Alto-Vista-Chapel-21577871
De Alto Vista Chapel op Aruba

 

5. Brazilië

Brazilië is door het WK erg veel in het nieuws geweest en is een gave winterzon bestemming. Je kunt hier genieten van de vele stranden, heerlijke caipirinha’s, de steden en de enorme natuur. Omdat het zo’n groot land is en er veel te zien valt maakt dit een goede bestemming voor een rondreis, die je eventueel met andere landen zoals Uruguay en Argentinië kunt combineren.

 

Op welke winterzon bestemming breng jij het liefst de winter door?

Leave Your Comment

Your name *

Your website

Comment *

* Required Field