Home » Trouwen in » Europa » IJsland » Op naar de sneeuw: 4 trouwlocaties

Op naar de sneeuw: 4 trouwlocaties

IJsland, New York, Planning, Trouwlocaties On Dec 09th, 2014 2612 0

De winter is de tijd van warme chocolademelk met slagroom, kerst, sneeuwvlokjes in je haar, skiën en binnen voor de open haard zitten. Geniet jij hier ook altijd zo van? En hebben jullie besloten om in de winter te gaan trouwen? Maar wel op een plek waar écht sneeuw ligt en je het ultieme winter gevoel kunt beleven? Dan zijn deze 4 trouwlocaties echt iets voor jullie!

 

Een winter bruiloft in het buitenland

trouwen in oostenrijk winter bruiloft Credit: Bridal Musings

 

In Nederland valt de laatste jaren weinig tot geen sneeuw en schaatsen is ook niet wat het geweest is (of zou de Elfstedentocht dit jaar dan toch echt doorgaan?). Wil jij een echte winter bruid zijn met een heerlijk warm bontje, glühwein en ski’s onder je voeten? Dat kan op deze 4 bestemmingen voor een échte winter bruiloft.

 

1. Kasteel Münichau in Kitzbühel, Oostenrijk

Oostenrijk is natuurlijk het wintersportland bij uitstek. Welke Nederlander is hier nooit een keer heen geweest om een weekje te skiën? Oostenrijk ligt zeker niet om de hoek, maar het is goed aan te rijden en er gaan in de winter veel bussen en treinen heen.

 

Willen jullie niets liever dan samen met jullie vrienden en familie een lang weekend doorbrengen om in de sneeuw te trouwen? Een mooie trouwlocatie is Kasteel Münichau in Reith bei Kitzbühel, ze hebben hier zelfs een speciale trouwkapel. Kitzbühel ligt in Tirol en biedt toegang tot 170 km piste, jullie gasten hoeven zich dus niet te vervelen!

 

kasteel munichau trouwen in oostenrijk winter bruiloft Credit: Kasteel Münichau

 

2. Swedish ICEHOTEL in Jukkasjärvi, Zweden

Jullie moeten wel héél veel van de winter houden om in het ICEHOTEL te trouwen want brrr.. het is er koud! Maar één ding is zeker, dit is een super unieke plek om te trouwen!  De kerk van ijs gaat open op eerste kerstdag en blijft dan open tot april, wanneer het ijs begint te smelten. Er passen maximaal 35 á 40 gasten in het kerkje wat het perfect maakt voor een kleine bruiloft.

 

ICEHOTEL trouwen in zweden winter bruiloft Credit: Cindy Berg, Marjolein Vonk, Jan Willen van der Schoot, Marinus Vroom en Big Ben Productions

 

Toch liever in een normaal bed slapen in plaats van in een slaapzak die gemaakt is voor pool expedities? Neem dan eens een kijkje op de website van Copperhill Mountain Lodge. Dit luxe hotel heeft ook een villa met 7 slaapkamers die je in zijn geheel af kunt huren, hoe gaaf!

 

copperhill winter bruiloft trouwen in zweden Credit: Copperhill Mountain Lodge

 

3. Budir Kerk in Budir, IJsland

IJsland is een wat minder bekende trouwbestemming maar heeft enorm veel potentie. Het is een land met geweldige natuur en pittoreske kerkjes om in te trouwen, zoals de Budir kerk. Vanaf het afgelegen plaatsje Budir heb je een waanzinnig uitzicht over zee en de met sneeuw bedekte bergen. En wie heeft er nooit gedroomd over trouwen in een charmant kerkje? Na de ceremonie kunnen jullie in Hotel Budir genieten van een lunch of diner en jullie huwelijksnacht doorbrengen. Er is uiteraard ook genoeg plek om jullie gasten onder te brengen! 

 

budir church budir kerk ijsland trouwen in ijsland winter bruiloft Credit: RocknrollBride

 

4. Central Park in New York City, U.S.A.

Als we aan winterbestemmingen voor een bruiloft denken kom je al snel uit bij Oostenrijk of Switzerland, bergen vol met sneeuw en uitgestrekte vlaktes. Maar een winter bruiloft in een stad kan ook heel gaaf zijn! Zeker als deze stad New York heet. Wil je meer informatie over trouwen in Central Park neem dan contact op met Naomi van Weddingfairy, zij is gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften in het buitenland.

 

trouwen in central park new york winter bruiloft Credits: Junebug weddings

 

Tip: De ultieme winter activiteit in New York is natuurlijk om te schaatsen en de enorme kerstboom bij Rockefeller Center te bewonderen. De kerstboom staat er van begin december tot begin januari, maar schaatsen kan van november tot april.

 

Is een winter bruiloft iets voor jullie? Ik ben benieuwd op welke trouwlocatie jullie wel zouden willen trouwen!

Leave Your Comment

Your name *

Your website

Comment *

* Required Field